Gradić na krajnjem jugu Banata udaljen je 96 km od Beograda ka istoku, na samoj granici sa Rumunijom. Predivna priroda, stare ulice i fasade baroknog stila, parkovi i jezera, čine je jedinstvenom oazom za turiste. Tihim i usporenim ritmom života čini posetioce opuštenim i osveženim.

Planinski vazduh koji dolazi sa obronaka Karpata, veliki broj sunčanih dana u godini, domaća kuhinja i ostale pogodnosti pružaju mogućnost prave relaksacije i nezaboravnog odmora.

Posetioce posebno oduševe predivna, kristalno čista jezera od kojih je sedam pogodno za kupanje. Posetilac može odabrati jezero sa divljim plažama, okruženo nedirnutom prirodom ili se odlučiti za jezero sa svim pogodnostima koje jedna urbana plaža pruža - tuševi, restorani, poslastičarnice, sportski tereni, vodeni sportovi, pedoline i jedrilice za rentiranje...

Ako odlučite da posetite Belu Crkvu obavezno posetite muzej, najstariji u Vojvodini,  osnovan 1877. godine. Osim arheološke kolekcije sadrži dela belocrkvanskih slikara iz XIX veka.

Turističku sezonu otvara manifestacija "Karneval cveća" koja ima tradiciju preko 150 godina. Brojnim posetiocima predstavljaju se najlepše bašte, dvorišta i balkoni, a na završnoj večeri cvetni karnevalski eksponati defiluju ulicama grada.

Okolina Bele Crkve je riznica sama za sebe te preporučujemo posetiocima da se odluče za bicikl kao prevozno sredstvo. Brežuljci prekriveni voćnjacima i vinogradima u sred "ravne" Vojvodine, iznenadjenje su za sve. U blizini su i sledeći vodotokovi: Dunav, Nera, Karaš, kanal Dunav-Tisa-Dunav koji sa spomenutim jezerima čine savršeno mesto za ribolovce. "Lov na Besija” - lov na soma-kapitalca je širom poznata manifestacija koja se odžava leti, a u čast 100 kg teškog primerka soma (kojeg je više osoba videlo ali ga nikada niko nije mogao upecati). Preporučujemo da probate riblju čorbu i specijalitete u jednom od restorana u Staroj Palanci, selu na ušću kanala Dunav-Tisa-Dunav u Dunav, 10 km od Bele Crkve udaljenom. Ako zelite da posetite staro rimsko utvrdjenje Ram možete se provozati skelom preko Dunava.

Deliblatska peščara (“Evropska sahara) jedinstvena u Evropi, nalazi se na 15 km od Bele Crkve. To je specijalni rezervat prirode, izletište i poznato lovište na krupnu divljač. Deo ovog područja izlazi na Dunav gde se nalazi poznato stanište najraznovrsnijih ptica i jedno od najvećih rezervata ptica močvarica “Labudovo okno”.

Brežuljkaste padine Bele Crkve ukrašavaju voćnjaci i vinogradi. Vekovna tradicija njihovog negovanja održala se do danas, pa je Bela Crkva poznata po kvalitetnom grožđu, kruškama, jabukama i rakiji od jabuke. Manifestacija “BELA CRKVA U JABUKAMA” najmlađa je po stažu ali već je postala prepoznatljiva i još više promovisala prirodne i turističke potencijale.

Živopisna okolina, bogatstvo vodenih površina, jedinstvena flora i fauna, ovo područje svrstavaju u najlepše prostore Vojvodine a posebno Južnog Banata pa zbog toga s pravom zaslužuje epitet Turističko srce južnog Banata.